Comunitatea parohială a fost întemeiată în 1725, fiind formată din 60 de case cu locuitorii acestora. Fraţii misericordieni s-au îngrijit de îndrumarea spirituală pînă în anul 1774. Atunci a fost numit primul paroh în persoana părintelui iezuit Joachim Hödl.

 AltarPrima biserică a fost clădită din lemn şi consta dintr-o sală mare. Între 1735-1736 s-a construit clădirea din cărămidă. Actuala biserică, în stil baroc, a fost ridicată între anii 1772 - 1777. Deşi iniţial avea un turn în formă de bulb, acesta a fost dărâmat în anul 1879, fiind înlocuit de cel actual.

Altarul principal în stil baroc a fost confecţionat la Viena, la mijlocul secolului al XIX-lea. El este alcătuit din masă de altar, tabernacul, tabloul lui Sfântul Rochus, precum şi din elemente laterale. 

Tabloul -care îl înfăţişează pe protectorul bisericii- este pictat de Christian Guntsch, artist al şcolii vieneze. Cele două altare laterale precum şi cele 14 opriri pe drumul crucii, executate în tehnică de relief pe lemn pictat, provin din localitatea Gröden, Tirol. Confesionalul, în stil neoclasic se află în partea din spate a bisericii, precum şi o valoroasă orgă Wegenstein.

În curtea bisericii se înalţă un platan imens, plantat în 1867 sub semnul „acordului", care azi este considerat drept o raritate.

16 august este ziua protectorului bisericii, a Sfântului Rochus -hramul bisericii- şi se sărbătoreşte în prima duminică după această dată.